Datum: 31-12-16
Auteur: Dennis de Bruijn

In de afgelopen week was ik aan het nadenken over de balans van het jaar 2016. Op persoonlijk vlak was het een prachtig jaar maar op maatschappelijk vlak is het een roerig jaar geweest en al snel komen dan termen naar boven als terreurdaden, oorlogen, vervolging, natuurrampen, hongersnood, haat, groeiende onverdraagzaamheid, harder wordende samenleving en aan dit rijtje zijn nog genoeg negatieve gebeurtenissen en gevoelens toe te voegen.

Dat deze termen als eerste door mijn hoofd gaan komt deels door wat je hoort, ziet en leest in de verschillende media. Veel nieuwsberichten zijn negatief en zeker de laatste dagen komt vaak de boodschap naar voren dat 2016 een rampjaar was en vooral dat 2017 minstens net zo erg gaat worden met nog meer aanslagen en oorlogen. Dichterbij komen er in Nederland de verkiezingen aan, ook dit zal zeker voor meer verdeeldheid zorgen in onze samenleving.

Hoe waar dit negatieve nieuws helaas ook misschien allemaal is en hoe goed het absoluut is om hierover na de denken en voor te bidden, we moeten hier niet stil bij blijven staan. Om mij heen en ook in de media merk ik vaak dat mensen hierdoor de toekomst negatief zien.

Voor mezelf ben ik alles eens om gaan draaien. Ik maak Godzijdank geen oorlog mee, Nederland is tot nu toe bespaard gebleven voor grote aanslagen, natuurrampen zijn er de afgelopen jaren niet geweest, we hebben meer eten en drinken dan dat we op kunnen, we zijn in verhouding één van de rijkste landen in de wereld, we hebben één van de beste gezondheidszorgen van de wereld en zeer belangrijk, we kunnen elke dag van de week naar de kerk en vrij voor ons geloof uitkomen.

Is het dan als Nederlander nog wel eerlijk om zo negatief te zijn? Nu wil ik mensen die op persoonlijk vlak heftige dingen hebben meegemaakt absoluut niet te kort doen, begrijp me niet verkeerd. Ik denk alleen dat wij wat dankbaarder mogen zijn over alles wat we wél hebben in dit gezegende land. Een mooi woord hiervoor is ‘verwondering’. Alles wat wij hebben is maar gewoon en als dat er even niet is dan gaan wij iets doen waar wij Nederlanders erg goed in zijn; klagen! Stroomstoring, geen mobiel bereik of nog erger 5 minuten geen internet, wachten in het ziekenhuis en ga zo maar door.

Zoals gezegd heb ik persoonlijk een prachtig en gezegend jaar gehad met mijn gezin! Wel een jaar met uitdagende keuzes waarvan de belangrijkste was om vanaf september mijn vaste baan op te zeggen om zo mijzelf volledig te kunnen storten op dat waar mijn passie ligt; muziek! Dit was een moeilijke keuze omdat je veel zekerheden opgeeft en omdat deze keuze zeker impact heeft op het financiële plaatje. Toch heb ik nog geen seconde spijt gehad en kan ik zeggen dat ik dankbaar ben dat ik de mogelijkheid heb gehad om deze keuze te maken.
Ik heb dan ook ongelooflijk veel zin in een vol jaar waarin ik de mogelijkheid heb om mijzelf verder te ontwikkelen en om mijn passie op vele manieren uit te voeren.

Ikzelf ben niet zo van de goede voornemens maar voor 2017 heb ik er toch een paar. Op persoonlijk vlak meer investeren in mezelf en denk hierbij dan aan stille tijd, meer studietijd achter de piano en het orgel, meer tijd doorbrengen met het gezin en tijd voor mezelf om lekker te ontspannen. Nu ik geen “vaste” baan meer heb ben ik in de gelukkige omstandigheid dat dit ook kan.
Maar ik heb nog een goed voornemen en dat is om dankbaar en verwondert te zijn voor wat ik heb en daar ook naar te leven. Natuurlijk mag je en moet je misschien zelfs wel bezorgt zijn over wat er gebeurt in de wereld maar laat dit niet je eigen hart verharden! Als we allemaal verwonderd en dankbaar zijn over wat we wel hebben, geloof ik in een zegenrijk 2017! Of dit ijdele hoop is? Misschien wel, maar gelukkig mag je in Nederland dromen uitspreken en daar ben ik dankbaar voor!

Ik wens u allen een goede jaarwisseling en een voorspoedig en gezegend 2017!

CONTACT

Dennis de Bruijn Music
Mobiel: (06) 239 204 96
E-mail: info@dennisdebruijn.nl

Dennis de Bruijn scoort gemiddeld een 9.810 uit 79 beoordelingen.