Dennis de Bruijn

Biografie

Dennis de Bruijn werd op 8 juli 1982 geboren in Zegveld in de provincie Utrecht. Op achtjarige leeftijd krijgt hij zijn eerste muziekles. Vanaf het eerste moment werden zijn muzikale talenten zichtbaar en ontwikkelde hij zich zeer snel. Toen Dennis tien jaar was, begon hij met trompetlessen bij de plaatselijke fanfare.

Eerste ervaringen met orgel en piano

Op twaalfjarige leeftijd ontving Dennis de Bruijn zijn eerste orgel uit een nalatenschap. Al snel bleek dat hij aanleg had voor het bespelen van het orgel. Dit werd extra gestimuleerd door zijn eerste orgelleraar, de heer Stam. Als vervolg hierop nam Dennis enkele jaren later les bij Warno Ruting, die hem tevens inspireerde om ook piano te gaan spelen.

Kerkorganist

Op zestienjarige leeftijd speelde Dennis zijn eerste dienst als kerkorganist in de Hervormde kerk van Zegveld. Hierna volgden al snel meerdere gemeenten zoals Montfoort, Waarder, Boskoop en Hazerswoude-Dorp. In de zomer van 2000 volgt Dennis de Bruijn een improvisatiecursus voor orgel in Duitsland onder leiding van Gijsbert Lekkerkerker. In hetzelfde jaar start Dennis zijn studie aan de Schumann Academie, een onderdeel van het conservatorium te Utrecht. Vanaf 2001 tot 2008 krijgt Dennis les van Wout van Andel in de Grote kerk van Driebergen en later in de Protestantse kerk van Leusden.

Pianist

Als kerkorganist nam Dennis tijdens diverse zangdiensten en kooruitvoeringen geregeld de begeleiding op piano voor zijn rekening. Door deze ervaringen groeide zijn liefde voor de piano. Dennis is inmiddels een gedreven pianist na lessen bij onder andere Wout van Andel voor het klassieke repertoire. Daarnaast volgde hij lessen bij Jeroen van Helsedingen en Eric Lagerstrôm voor improvisatie- en interpretatielessen in het populaire genre. In 1999 start hij een samenwerking met de HGJB waar Dennis als pianist samen met zijn band drie seizoenen de begeleiding van de tiener- en jongerenavonden voor hun rekening namen. Elk seizoen namen diverse christelijke artiesten deel uit van de tour. Zo speelde de band samen met Gerald Troost en cabaretgroep Voorwaar.

Dirigent

In 2002 volgt Dennis naast zijn studie aan de Schumann Academie de opleiding koordirectie aan het Bourdon College. Hij studeert daar bij o.a. Ton van der Valk, Frans Schouten en Gerrit Fokkema. Al snel werd hij dirigent van enkele kinder-, jongeren- en gemengde koren in o.a. Boskoop en Waarder.

Docent

Vanaf 2003 geeft Dennis orgel-, piano- en keyboardles in Zegveld, Boskoop en omstreken. Vanaf augustus 2010 geeft Dennis les in zijn eigen muziekstudio in Benschop.

Elise & Corné

5
We zijn blij dat we Dennis hebben gevraagd om te spelen gedurende onze trouwceremonie en zouden dit dan ook zeker aanbevelen. Communicatie verliep per mail en heel soepel. Dennis heeft veel vrijheid gegeven in wat en...

Van Houten

5
Na onze trouwzaal te hebben bezocht waren wij direct van mening dat we een pianist moesten hebben voor onze ceremonie. Wij stuitten op de website van Dennis en hebben hem een hele uitgebreide mail gestuurd, waarop we vrij...
Dennis de Bruijn scoort gemiddeld een 1010 uit 119 beoordelingen.

CONTACT

Dennis de Bruijn Music
Mobiel: (06) 239 204 96
E-mail: info@dennisdebruijn.nl